Beijing Style.
Beijing har kanskje de mest kjente rettene blant det kinesiske kjøkken. Mye av dette skyldes vel retten Peking Duck, men også det faktum at de fleste store kjøkken har sitt utspring her. Peking Duck er en tidkrevende rett, og det krever en flink kokk for å få til en perfekt ovnsstekt and med et brunt og sprøstekt skinn.  Beijing ligger i den nordlige delen av Kina og har et kaldere klima uegnet for å dyrke ris. Derfor er hvete ofte brukt i kosten. Befolkningen i den nordlige delen spiser derfor mye mer brød enn hva de gjør i Sør-Kina hvor det er ris som dominerer innen kostholdet.    

Velkommen til våre websider

Vi vil med dette få ønske Deg velkommen til våre websider her på Internett. Vi håper at Du med dette besøket får et lite innblikk i vår kultur og kanskje også blir fristet til å prøve den  gastronomiske delen. Vi har i den kinesiske kokekunsten en mengde smakfulle retter. De fleste av disse vil du ha mulighet til å prøve om du stikker innom vår restaurant nede i Kjøpmannsgata i Stjørdal. Vi er helt sikre på at vi har flere retter som Du vil sette stor pris på. 

             
Cantonese Style
Disse rettene har sitt utspring fra den sørlige delen av Kina. Det som kjennetegner Cantonesisk mat er at den er ofte dampet, kokt eller wooket. Det er en sunn matrett siden den er tilberedt med minimalt med olje. Hovedingrediensene i disse rettene er ofte sjømat, svin, kylling og grønnsaker, men kan like gjerne  inneholde hva som helst annet. Rettene serveres oftest sammen med hvit ris for å gjøre det hele komplett.  I Hong Kong, vil du finne alle typer av kinesisk kokekunst, men det er Cantonese som dominerer.


Sichuan Style 
Det som kjennetegner kinesiske matretter som har sitt utspring fra den sørvestlige delen av Kina (som heter Sichuan) er den sterkt krydrede smaken. Mange av rettene fra Sichuan er tilberedt med chili pepper olje, noe som gir retten en meget spesiell smak. De mest kjente rettene fra det Sichuanske kjøkken er Gongbao (Kung Pao) kylling, stekt sammen med peanøtter og chili pepper.